Гостинний Нікополь став місцем проведення першого засідання Клубу підприємств-лідерів „зеленої” економіки українсько-німецького Проекту „зелених рішень”.

Засідання Клубу відбулося 12 липня на території ТОВ „НВО „Трубосталь”, керівник якого Олександр ФЕЛЬДМАН. Клуб підприємств, який об’єднав інтерес до екології та ресурсозбереження, стартував у Нікополі. Це символічно, адже від центру міста до атомних реакторів Запорізької АЕС через Дніпро менше 10 км, а 30-кілометрові зони навколо атомних станцій, як відомо, в Україні мають особливий екологічний статус.

Тому в засіданні Клубу взяв участь мер міста Нікополя Андрій ФІСАК, для якого предметно займатися екологією – пріоритет номер один.

Також на засіданні Клубу розглянули питання об’їзної дороги, яка дозволить зменшити на 20% викиди в атмосферу від автотранспорту – рухомих джерел забруднення. Серед учасників засідання була заступник начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області –Катерина ОСИКА.

Упевнений, професіонали зможуть аргументовано переконати обласних депутатів в необхідності виділення 1,5 млн грн на проектування об’їзної дороги. Важливо, що попередню згоду підтримати Нікополь має й голова облради – Гліб ПРІГУНОВ.

Першими членами Клубу за прикладом НВО „Трубосталь” стали практично всі трубники Дніпропетровщини, що входять до складу об’єднання „Укртрубопром”: Новомосковський трубний завод (голова правління ПАТ „Інтерпайп НМТЗ” та голова Ради об’єднання „Укртрубопром” – Юрій АНТИПОВ), Дніпровський завод „Дніпросталь” (директор Андрій КОРОТКОВ), завод „Інтерпайп Ніко Тьюб” (в.о. директора Валерій КАРПЮК), „Сентравіс Продакшн Юкрейн” (директор філії Іван ЛЕЛИК) та „Оскар” (директор Микола ВИНОКУРОВ), а також трубний інститут (директор Радомир КОРОЛЬ) й ТОВ „Сура ЛТД” (директор Сергій СЄРІКОВ).

Двері Клубу відкриті на прийом нових членів, які претендують на звання лідерів „зеленої” економіки.

Пропоную всім керівникам підприємств, кому важливі питання екології та ресурсозбереження, стати членами Клубу, поки така можливість є.

Вхід – безкоштовний, вихід – на нові високі рівні екологічно чистих та ресурсозберігаючих технологій. Гарантовано!

 

Відбулося перше засідання Клубу підприємств-лідерів „зеленої” економіки