ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» завершило будівництво першої черги хвостосховища «Центральне» – спеціальної гідротехнічної споруди, призначеної для складування порожньої руди та відходів збагачення. Проект реалізовується в рамках інвестиційної програми підприємства з модернізації виробництва та зниження навантаження на навколишнє середовище.

Новий об’єкт зведений з урахуванням спеціальних вимог міжнародних і державних стандартів – з використанням сучасних технологій, сертифікованого обладнання та матеріалів. По всій чаші хвостосховища укладений протифільтраційний екран з нетоксичного матеріалу – бетоніту, що повністю виключає проникнення технічної води у підземні водоносні горизонти. Тим самим виключено техногенне навантаження на прилеглі території.

Гидротехнологічну споруду підприємство побудувало на своєму проммайданчику, додаткового відведення землі для цього не було потрібно. Загальний об’єм ємкості об’єкту складає 13,8 млн кубометрів.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» експлуатує також два хвостосховища – «Миролюбівське» та «Об’єднане. Четверта карта». Для раціонального використання земельних ділянок підприємство системно проводить реконструкцію хвостосховищ з нарощуванням гребель обвалування та впровадженням природоохоронних технологій обслуговування даних об’єктів.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» інвестувало 10,7 млн доларів США в будівництво нового технологічного об’єкту гірничо-збагачувального виробництва.

 

Джерело: www.ukraine.arcelormittal.com

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» інвестувало 10,7 млн доларів США в будівництво нового технологічного об’єкту