ДТЕК і Climate Bonds Initiative підписали угоду про співпрацю. Дана некомерційна міжнародна організація сприяє реалізації проектів в області стійкої енергетики та інфраструктури через розвиток ринку позикового капіталу. Ініціатива ДТЕК підтримує цілі України щодо збільшення частки відновлюваних джерел енергії в енергобалансі і відкриває можливості для залучення капіталу на міжнародному ринку.

Україна планує до 2020 року збільшити виробництво електроенергії з поновлюваних джерел, згідно Енергостратегії, до 9 млрд кВт•год на рік. На сьогоднішній день цей показник складає 1,6 млрд кВт•год. „Ми бачимо, що енергетика України прагне дотримуватися глобальним світовим трендам. Розвиток різних видів генерації здатне створити стійку платформу для роботи галузі в подальшому, з огляду на необхідність заміщення потужностей”, – говорить генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. „Ми завжди відкриті для інновацій і нових напрямків бізнесу. У відновлюваній енергетиці ми будуємо вітро- і сонячні станції. Це наш внесок у розвиток нової української енергетики – чистої, ефективної, конкурентної”.

Партнерство сприятиме розробці рішень для залучення фінансування в проекти по „зеленій” енергетиці.

„Політики, інвестори і громадськість хочуть, щоб енергетичні компанії перенастроювати своє виробництво в сторону чистих джерел енергії та збільшували на це фінансування”, – відзначає генеральний директор Climate Bonds Initiative Шон Кідну (Sean Kidney). „Поки ми бачимо окремі приклади, але в подальшому темпи будуть збільшуватися. Партнерство з ДТЕК дає нам можливість працювати з компанією, яка має в своєму розпорядженні активами в теплової та зеленої генерації, і дивиться як здійснити перехід в енергетиці”.

Climate Bonds Initiative: некомерційна організація, орієнтована на інвесторів і сприяє масштабним інвестиціям в низьковуглецеву економіку. В Україні учасниками Climate Bonds Initiative є тільки дві компанії. Більше інформації – www.climatebonds.net.

Джерело: www.dtek.com

ДТЕК став учасником Climate Bonds Initiative